close

Enter

Log in using OpenID

Blackboard Learn 9.1 - Kadir Has Üniversitesi

embedDownload
Blackboard Learn 9.1
Öğrenci Önizleme
( Student Preview)
1| Eğitim Teknolojileri Destek Birimi -Kadir Has Üniversitesi
Blackboard Learn 9.1
Öğrenci Önizleme (Student Preview)
Blackboard tarafından yayınlanan April 2014 güncellemesi ile “Öğrenci Önizleme (Student Preview)” özelliği
eklenmiştir. Bu özellik sayesinde bir öğrencinin dersinizi nasıl gördüğünü, verdiğiniz çalışmaları nasıl
yapabildiklerini kontrol edebilirsiniz.
Not: Öğrenci önizleme aracı her derste varsayılan olarak kapalı gelmektedir. Bu aracı etkinleştirmek için;
dersinizin sağ üst köşesinde bulunan Ders Temasını Değiştir (Change Course Theme) özelliği yanında bulunan
işaretine tıklayınız.
Öğrenci önizlemeye geçtiğinizde sistem sizin için otomatik olarak sanal bir öğrenci hesabı oluşturarak
dersinize kaydeder. Öğrenci önizleme modunda aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz.





Ödev Gönderimi
Sınav Çözme
Blog ve Tartışma Panosu mesajı oluşturma
Journal ve Wiki mesajları oluşturma
Puanlarım (My Grades) özelliğini kullanabilme
Not: Öğrenci önizleme (Student Preview) ve Düzenleme Modu (Edit Mode) birbirinden farklı iki özelliktir.
Düzenleme Modu Açık (ON) olduğunda dersinizde bulunan tüm gizli içerikleri ve düzenleme kontrollerini
görebilirsiniz. Düzenleme Modu Kapalı (OFF) olduğunda ise tüm düzenleme kontrolleri gizlenir fakat
normalde öğrencilerden gizli olan bazı içerikleri yine de görebilirsiniz. Ayrıca Notlarım (My Grades) gibi
sadece öğrencilerin görebildiği araçları göremezsiniz.
2| Eğitim Teknolojileri Destek Birimi -Kadir Has Üniversitesi
Blackboard Learn 9.1
Öğrenci Önizleme (Student Preview) ile İlgili Video
Öğrenci Önizleme Moduna Giriş
Öğrenci önizleme moduna giriş yapmak için sağ üst köşede bulunan
işaretine tıklayınız.
Giriş yaptıktan sonra sistem sizin için bir kullanıcı oluşturur ve sınıf listesinde “KullanıcıAdınız_PreviewUser”
olarak görünür. Önizleme ekranına girdiğinizde sayfanın üst kısmında Öğrenci Önizleme (Student Preview)
Modu AÇIK şeklinde aşağıdaki resimdeki gibi bir çubuk görünür. Bu çubuk üzerinde Ayarlar (Settings) ve
Önizlemeden Çık (Exit Preview) bulunmaktadır.
3| Eğitim Teknolojileri Destek Birimi -Kadir Has Üniversitesi
Blackboard Learn 9.1
Öğrenci Önizleme Kullanıcı Hesabı Nedir?
Dersinizde öğrenci önizleme modu başladığında daha önce de belirttiğimiz gibi sistem otomatik olarak size
kullanıcı hesabı oluşturmaktadır. Sınıf listesine girdiğinizde açılan kullanıcı adını öğrenci listesinde
bulabilirsiniz. Sistem kullanıcı hesabını yaratırken soyadınızın yanına “_PreviewUser” ve kullanıcı adınızın
yanına “_previewuser” eklentilerini ekler.
Not: Derse kayıtlı başka bir öğretim görevlisi varsa sistem her bir öğretim görevlisi için ayrı bir kullanıcı
hesabı oluşturmaktadır.
Önizleme kullanıcısı olarak yaptığınız tüm çalışmalar (Gönderilen ödevler, Tartışma Panosu mesajları )
Blackboard tarafından ders içinde saklanır. Diğer öğrenciler sizin önizleme hesabınızla etkileşim halinde
olabilirler. Örneğin; derse kayıtlı bir öğrenci , size ait önizleme kullanıcısına mesaj gönderebilir.
4| Eğitim Teknolojileri Destek Birimi -Kadir Has Üniversitesi
Blackboard Learn 9.1
Öğrenci Önizleme Hesabından Çıkış ve Hesabın Silinmesi
Öğrenci önizleme modundan çıkabilmek için sağ üst köşede bulunan “Önizlemeden Çıkın” (Exit Preview)
butonuna basınız.
ÖNEMLİ !
Eğer öğrenci önizleme modundan çıkmadan dersten çıkarsanız, derse tekrar giriş yaptığınızda
öğrenci önizleme hesabınız devrede olacaktır.
Öğrenci önizleme modundan çıkarken, “Önizleme Kullanıcısı ve Verileri Silinsin mi?” ve “Önizleme Kullanıcısı
ve Tüm Verileri Saklansın” şeklinde iki seçenek karşınıza çıkar.
5| Eğitim Teknolojileri Destek Birimi -Kadir Has Üniversitesi
Blackboard Learn 9.1
Öğrenci Önizleme Hesabını ve Verileri Silme
Bu seçenek, kullanıcı hesabı bilgilerini ve verilerini kaldırmak için en iyi yöntem olarak kabul edilmektedir.
Önizleme’den Çıkış (Exit Preview) butonuna bastıktan sonra Önizleme Bilgileri ve Verileri Silin (Önerilen)
(Delete The Preview User and All Data (Recomended)) seçeneğini seçtikten sonra bu seçimin kalıcı olmasını
isterseniz en altta bulunan “Bu seçimi hatırla ve bir daha sorma. (Remember this choice and do not ask
again .)” kutucuğunu işaretlemelisiniz. Bu kutucuğu işaretlediğinizde sistem her zaman seçtiğiniz seçeneği
hatırlayacak ve size çıkış yaparken karşınıza gelen pencere gelmeyecektir.
NOT:
Hatırlama seçeneğini kaldırmak isterseniz Ayalar (Settings) kısmından ayarları istedğiniz zaman
değiştirebilirsiniz.
Önizleme kullanıcısını silme seçeneği aşağıdaki özellikleri barındırır;


NOT:
Önizleme kullanıcı hesabı silindikten sonra ders içinde yapılan tüm işlemler kalıcı olarak sistemden
kaldırılır. Bu işlemler, Ödev gönderimi, test denemesi, tartışma panoları, notlardır.
Önizleme kullanıcısı silindikten sonra derslerden de kaydı silinir. Eğer kullanıcı hesabı başka derse
kayıtlı değilse tümüyle sistemden kaldırılır.
Eğer kullanıcı hesabı sistem yöneticisi tarafından sistem yönetici panelinden kaldırılırsa önizleme
hesabının tüm verileri korunur ama ilgili derste “anonim” olarak görünür. Örneğin; tartışma panosuna yazdığı
mesajın yazarı anonim olarak görünür.
Öğrenci Önizleme Hesabını ve Verileri Saklama
Öğrenci önizleme hesabını sürekli olarak tutmak istiyorsanız açılan pencereden bu seçeneği seçmeniz
gerekmektedir. Sistem kullanıcı ile ilgili tüm verileri dönem sonuna kadar saklar. Öğrenci önizleme modunu
açtığınızda aynı kullanıcı hesabı ile tüm işlemlerinizi yapabilir ve bu işlemlerin sonuçlarını takip edebilirsiniz.
Öğrenci Önizleme hesabını silmediğinizde sağ üste köşede bulunan işaretin ortasındaki nokta yeşil olarak
değişir.
Eğer dersinizde öğrenci önizleme hesabı yok ise üstte bulunan işaretin ortasındaki nokta gri olarak
görünmektedir.
6| Eğitim Teknolojileri Destek Birimi -Kadir Has Üniversitesi
Author
Document
Category
Uncategorized
Views
4
File Size
660 KB
Tags
1/--pages
Report inappropriate content