close

Enter

Log in using OpenID

Çek Cumhuriyeti Vizesi için Gerekli Evraklar

embedDownload
ÇEK CUMHURİYETİ VİZE BAŞVURUSU GENEL VİZE BELGELERİ
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
Pasaport: Pasaportun bitim süresi dönüş tarihinden sonra en az 3 ay geçerli olmalıdır
ve vize için boş sayfası bulunmalıdır. İmzasız pasaportlar işleme alınmaz. Varsa vize
olan eski pasaportlar. Pasaportun 1.2.3.sayfalarının, geçerliliğini gösteren sayfanın ve
60. sayfasının fotokopisi. En az 6 ay geçerli pasaport aslı (Varsa vizeli eski
pasaportlar).
Resim: 2 adet vesikalık fotoğraf (Arka fonu beyaz-Biyometrik)
Başvuru Formu: Başvuru formu (İngilizce).
Davetiye: Çek Cumhuriyeti yabancılar polisinden alınmış resmi orijinal davetiye ve
fotokopisi.
Rezervasyonlar: Otel ve uçak rezervasyonları.(Davetiye Yoksa).Otel rezervasyonu
otelin antetli kağıdına imzalı ve kaşeli olacak. İnternetten alınmış belgeler geçersizdir.
Sigorta: 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası(Gidiş tarihinden 1 gün önce,
dönüş tarihinden 1 gün sonra olacak şekilde)
Gelir Belgeleri: Tapu, araba ruhsatı, kredi kartı ekstresi(Son aya ait-kart fotokopisi
kabul edilmez) ve mutlaka **BANKA HESAP CÜZDANI** (Aslı veya banka onaylı
fotokopisi-internet fotokopisi kabul edilmez, seyahat masraflarının tümünü
karşılayacak kadar bakiyeli ve son 3 aylık işlem görmüş dökümü).
İşyeri Sahiplerinden: Konsolosluğa hitaben antetli kağıda daktilo veya bilgisayar ile
yazılmış giden kişinin görevini, gidiş tarihini ve gidiş amacını belirten dilekçe (İmza
sirküsündeki yetkili tarafından imzalanmış ve mutlaka kaşeli), Şirketin Vergi Levhası
Fotokopisi (Son yıl işlenmiş), Şirketin Faaliyet Belgesi (Aslı ve son 3 ay içerisinde
alınmış), Şirketin Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi, Şirketin İmza Sirküleri Fotokopisi.
Özel Sektörde Çalışanlardan: İşveren tarafından şirket antetli kağıda daktilo veya
bilgisayar ile yazılmış çalıştığına ve izinli olduğuna dair konsolosluğa hitaben dilekçe
(İmza sirküsündeki yetkili tarafından imzalanmış ve mutlak kaşeli),Vergi Levhası
Fotokopisi (Son yıl tasdiklenmiş), Ticaret Odası Kayıt Sureti ve Faaliyet Belgesi Aslı
(Son 3 ay içerisinde Alınmış), Ticaret Sicili Gazetesi Fotokopisi Maaş Bordrosu onaylı
aslı veya onaylı fotokopisi (En az 3 aylık), Son 4 aylık sigorta dökümünün SSK'dan
onaylı fotokopisi, SSK İşe Giriş Bildirgesi
Devlet Kurumunda çalışanlardan: Kurumundan çalıştığına ve izinli olduğuna dair
konsolosluğa hitaben imzalı ve onaylı yazı, Maaş Bordrosu onaylı aslı veya onaylı
fotokopisi (Son 3 aylık).
Özel Çalışan Avukat/Doktorlardan: Bağlı Bulundukları baro/oda ‘dan yazı Meslek
Kimlik fotokopisi, Vergi Levhası Fotokopisi (Son Yıl Tasdiklenmiş), İmza Sirküsü
Fotokopisi.
Emeklilerden: Emeklilik kimlik cüzdanı fotokopisi veya emekliliği belgeleyen onaylı
yazı, Maaş Hesabı Banka Cüzdanı işletilmiş aslı veya banka onaylı fotokopisi,
Yurtdışından emekli iseniz PTT den aldığınız maaş koçanları ve emekli belgeniz.
Öğrencilerden: Okuduğu okuldan öğrenci belgesi aslı, Ebeveynlere ait evraklar (
Ebeveyni hangi kategoriye giriyorsa ), Ebeveynlerinden ayrı seyahat eden çocuklar
için ebeveyn tarafından konsolosluğa hitaben imzalı dilekçe, 18 yaşın altındakiler için
noter tasdikli anne ve babadan muvaffakatname, Sadece anne veya sadece baba ile
seyahat eden çocuklar için noter tasdikli seyahat etmeyen ebeveyninden
muvaffakatname.
•
•
Çiftçilerden: Çiftçilik belgesi, tarla sahibi olduğunuza dair veya ekili tarım alanını
kiraladığınıza dair tapu.
Ev Hanımlarından: Çiftler beraber seyahat ediyorlarsa eşlerin belgeleri yeterlidir.
Fakat dilekçede her iki eşinde ismi belirtilmelidir, Yalnız seyahat ediyorsa eşinin
evrakları istenir, Evlilik cüzdanı fotokopisi.
Author
Document
Category
Uncategorized
Views
0
File Size
140 KB
Tags
1/--pages
Report inappropriate content