Δείτε Prospect

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΚΑΛΙΜΠΡΑΔΟΡΟΣ ΜΕ
ΚΟΥΠΕΣ
ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ - ΠΕΠΟΝΙΑ
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΚΑΛΙΜΠΡΑΔΟΡΟΣ ΜΕ ΚΟΥΠΕΣ
για καρπούζια και μεγάλα φρούτα μεγάλου όγκου (καρπούζια, πεπόνια, κλπ.) είναι ένας επιδέξιος ηλεκτρονικός καλιμπραδόρος για την αυτόματη ταξινόμηση ημισφαιρικών φρούτων με κριτήρια επιλογής το χρώμα, τον όγκο, το βάρος και το σχήμα σε μία μέγιστη ταχύτητα λειτουργίας από 1 έως 3 φρούτα ανά δευτερόλεπτο και ανά γραμμή με υψηλή ακρίβεια. Εξοπλισμένος με ένα ηλεκτρονικό οπτικό σύστημα και τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο με τη σειρά του ελέγχεται με ένα τρόπο πολύ διαισθητικό με ένα λογισμικό των Windows με πολύ εύκολο χειρισμό. Ο ΚΑΛΙΜΠΡΑΔΟΡΟΣ αποτελείται από τα εξής κύρια στοιχεία:
1‐ Μονάδα τροφοδοσίας‐επιλογής μέσω ενός μεταφορέα με ράουλα σε θήκες με ελεγχόμενη περιστροφή. 2‐ Μονάδα τροφοδοσίας αποτελούμενη από έναν ιμάντα μεταφοράς με μηχανοκίνητα κύματα για να εξασφαλίσουν την τροφοδοσία των φρούτων και ένα άλλο κάθετο μεταφορέα με αμορτισέρ‐ τοποθετητή για να διευκολύνει την τοποθέτηση των προϊόντων στα στοιχεία μεταφοράς. 3‐ Σύστημα μεταφοράς για κούπες μεγάλου μεγέθους για τη μεταφορά και το ζύγισμα των φρούτων. 4‐ Θάλαμος για τις κάμερες, οι οποίες μας επιτρέπουν την παρατήρηση του σχήματος, του όγκου και του χρώματος των προϊόντων με υψηλή ακρίβεια. 5‐ Θάλαμος ελέγχου με στοιχεία τελευταίας γενιάς για υπολογιστές και δικό μας πρόγραμμα MSP στο περιβάλλον των Windows για το χειρισμό του καλιμπραδόρου. 6‐ Σύστημα εξόδου των φρούτων με κλίση των κουπών πάνω σε ειδικό ύφασμα γεμισμένα με ειδικό μαλακό υλικό απευθείας σε ειδικές θέσεις για συσκευασία ή σε ταινίες συσσώρευσης, εξασφαλίζοντας την πιο λεπτεπίλεπτη μεταχείριση των φρούτων. 7‐ Σύστημα συσκευασίας μέσω περιστροφικών τραπεζιών ή ειδικών θέσεων για τη συσκευασία των φρούτων χύμα ή με διάταξη ή άλλο παρόμοιο. 8‐ Ο ΚΑΛΙΜΠΡΑΔΟΡΟΣ μπορεί να κατασκευαστεί με 1 και 2 δρόμους και μέχρι 60 εξόδους το μέγιστο. Λεπτομέρειες εξόδου των καρπουζιών στην εκφόρτωση.
Λεπτομέρειες λογισμικού MSP για τον έλεγχο του καλιμπραδόρου Τεχνικά στοιχεία:
‐ Προϊόντα που μπορεί να δουλεύει: Όλοι οι τύποι σφαιρικών ή ημισφαιρικών προϊόντων μεγάλου μεγέθους με μέγιστη διάμετρο 250 mm και με ένα μέγιστο μήκος 450 mm, όπως για παράδειγμα καρπούζια, πεπόνια μεγάλων διαστάσεων, κλπ. Και μέχρι 15 kgr το μέγιστο βάρος. ‐ Τάση: 380V 50 HZ ‐ Ηλεκτρική ισχύς και πνευματική κατανάλωση ανάλογα με τον αριθμό των εξόδων και το μήκος του καλιμπραδόρου. - Μέγιστη ταχύτητα: 3 κούπες ανά δευτερόλεπτο και ανά δρόμο. (ανάλογα με τον τύπο των φρούτων, συμβουλευτείτε μας για την ταχύτητα) - ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Για τον υπολογισμό της παραγωγής εφαρμόζεται ο ακόλουθος τύπος:
Πραγματική παραγωγή (PR) = P x NC x V x Cte x 3600 = ………… ( tn/hour)
1000000 Όπου: P= μέσο βάρος προϊόντος. (σε γραμμάρια)
NC= Αριθμός γραμμών. ( 1‐2)
V ( καρπούζι) = μέγιστη ταχύτητα πρότυπου καλιμπραδόρου 1,6 κούπες / δευτερόλεπτο ανά γραμμή. (100 κούπες το λεπτό) V (Πεπόνι) = μέγιστη ταχύτητα πρότυπου καλιμπραδόρου 2.5 κούπες / δευτερόλεπτο ανά γραμμή. (150 κούπες το λεπτό) Cte.= Ποσοστό πραγματικής απασχόλησης 80%. 0,8 Παράδειγμα: καλιμπραδόρος με 2 δρόμους για καρπούζια με μέσω βάρος 8000 gr. PR = 8000 x 2 x “V” x 0,8 x 3600 = τόνοι / ώρα
1000000
Η FOMESA διατηρεί το δικαίωμα να κάνει οποιαδήποτε τροποποίηση, τόσο τεχνική όσο και αισθητική των μοντέλων της, χωρίς
προειδοποίηση.
Αγ. Άννης 97 & Δελφών – 182 33, Αγ.Ι.Ρέντης – Πειραιάς. Τηλ: 210-4225031, 210-4178451, 210-4904114. Fax: 210-4117079.
www.fomesahellas.gr
E-mail: [email protected],